Renáta's Choice Voeding

Renáta’s Choice – Lekker voor de feestdagen

20/12/2023

Keep it KUIB

Waarom zo lekker?
‘Áls je het doet, doe het dan goed!’ zei mijn vader vaak tegen me als kind. Zo kies ik voor KUIB! Als je een pakket van KUIB thuisbezorgd krijgt, weet je zeker dat er naast biologisch ook dierenwelzijn, topkwaliteit, geweldige smaak en biodiversiteit meegeleverd wordt. Je kunt gaan voor een flexibel lidmaatschap, maar je kunt ook eenmalig jouw eigen box samenstellen of een grote- of kleine KUIB bestellen. Deze boxen worden gevuld van speklapjes tot kippenworstjes en met lekkernijen als HAMMMburgers. Cadeautip nodig? KUIB!

Wie maakt het?

Oprichter Bart van de Ven vreest geen idealen en besluit met twee vrienden KUIB op te zetten. Ze willen voor een gevarieerd aanbod zorgen aan topkwaliteit vlees, met aandacht voor dierenwelzijn en de natuur. Zo werken ze samen met KemperKip en St. Hendrick uit Nederland en bijzondere varkens- en rundveehouders uit Denemarken. Ze doneren 1% van hun omzet aan Eden Reforestation Projects, een organisatie die wereldwijd samen met dorpelingen in arme gebieden zorgt voor het herstellen van bossen en voor het planten van (inheemse) bomen. Kijk voor meer informatie op www.kuib.nl

BSOK570 Zoete aardappelsoep - vk

KOM aanschuiven!

Waarom zo lekker?
Deze zoete aardappelsoep met lokaal geteelde bonen en kombu zeewier kan je verdund als soep eten, maar ook gebruiken als basis voor een heerlijke kom curry. Klaar binnen 15 minuten: voeg courgette en vegetarische kipstukjes toe en serveer het met basmatirijst. Hoe je dit doet? Bekijk het op www.kleinstesoepfabriek.nl -> klik: soepen -> klik: zoete aardappelsoep. Gratis proberen?  Bestel via de website 1 pot zoete aardappelsoep (t.w.v €5,49) met actiecode: Krant van de Aarde 2023. Alleen voor de eerste 25 lezers, dus wees er snel bij!

Wie maakt het?

Volgens Michel Jansen, de oprichter van de Kleinstesoepfabriek, is soep het mooiste wat er is. Let wel: soep gemaakt met tijd en aandacht. De liefde voor soep kreeg hij mee van zijn Chinese moeder, afkomstig uit Indonesië. Samen met zijn team maakt Michel inmiddels 18 jaar biologische soepen, bouillons en maaltijden in het Groningse Leek. Naast kwaliteit en smaak is duurzaamheid een van de hoofdingrediënten van deze onderneming. Zo werken ze samen met lokale producenten, hebben 658 zonnepanelen, produceren energiebesparend en gebruiken de 17 sustainable goals van de Verenigde Naties als leidraad. Stoer toch?

Ready-steady-wok!  

Waarom zo lekker?
Als je een fles Teriyaki woksaus van TerraSana te pakken hebt, maak je in een handomdraai het verrukkelijkste lunch- of avondmaal. Deze woksaus staat voor eenvoud in gebruik, maar heeft een pure mix van ingrediënten die ervoor zorgen dat je in één oogsluiting in de wereld van complexe, authentieke Japanse smaken belandt. De tamai brengt de ultieme umami, de lekkere zoete smaak komt van de kokosbloesemsuiker, de shochu zorgt voor een spannende smaakbeleving en de gember voor een heerlijke pit. Je favoriete tofu of groenten wokken, grote scheut van deze teriyaki erbij: mij kan je er voor wakker maken!

Wie maakt het?

TerraSana betekent letterlijk gezonde aarde. De liefde voor pure smaken en voor de natuur zit in het DNA van deze onderneming. De focus ligt op biologisch, puur en plantaardig eten: echte voeding zonder onnodige toevoegingen. Ze koesteren hun boeren, partners over de hele wereld en hun goede doelen. Met hun huisgemaakte notenpasta, authentieke Japanse en Aziatische producten en vegan snacks zorgen ze dat je altijd goed eten op je bord hebt. Hun motto? ‘Positive eating!’ www.terrasana.nl

01050606090_BE-NL_Arachide_250ML_detouree_300DPI - vk

Pindaolie om mee te pronken

Sprenkel-pronkolie

Waarom zo bijzonder?
De pindaolie virgin van Bio Planète is vanzelfsprekend biologisch maar óók fairtrade en bovendien verrukkelijk: er worden alleen pinda’s gebruikt van geselecteerde boeren in China. Dankzij het fairtrade- project kunnen lokale kleine boeren moderne apparatuur, toegang tot eventuele uitbreiding van hun landbouwkennis én eerlijke prijzen krijgen voor hun met zorg geteelde pinda’s. Deze pindaolie past perfect bij Aziatische gerechten maar is ook bijzonder lekker als basis voor een saladedressing, om jouw favoriete stamppot er mee te besprenkelen of voor het bakken van koekjes. Druppeltje hier, scheutje daar: klaar!

Wie maakt het?

Judith Faller-Moog en haar team van Bio Planète zorgen al decennialang voor talloze bijzondere oliën: biologisch én biologisch-dynamisch! ’Keine Masse, aber Klasse’ zoals ze het bij deze Duitse onderneming zeggen: ‘kwaliteit boven kwantiteit’. Dit geldt voor hun producten maar ook voor de samenwerkingen die ze aangaan. Met hun oliën kan je harten stelen: als cadeau of in een gerecht bij een etentje: samen of in je eentje. Kijk voor het heerlijke recept ‘Muffins met zelfgemaakte pindacrème’ op www.bioplanete.com