Renáta's Choice Voeding

Renáta’s Choice – Voor hartverwarmende winterdagen

01/02/2024

Ode aan een oude pannenmode

Waarom zo lekker?

De EcoStoof® is hét ideale jasje voor je pannen. Je brengt jouw pan met jouw favoriete gerecht aan de kook, haalt het van de warmtebron en legt het in deze pannenknuffelaar.

Winter Minestrone soep

Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie, 1 middelgrote ui, in ringetjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 g winterpeen, in vieren overdwars en plakjes van 1 cm gesneden
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
400 gram tomatenblokjes
360 gram gekookte witte bonen
2 aardappelen, in stukjes gesneden
100 gram pasta naar keuze
1.5 liter bouillon
versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiding

kooktijd 5 minuten, stooftijd 25 minuten

Bak de ui zachtjes aan in de olie en voeg de knoflook toe. Voeg dan de overige groentes toe (gebruik gerust meer of andere groentes) samen met de kruiden, en bak deze ook mee. Voeg de groentebouillon en overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout, breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Kook het gerecht 5 minuten. Zet de pan 25 minuten in de EcoStoof® of kook 10 minuten op laag vuur. Garneer het gerecht met verse tijm of basilicum.

Pak nu je kans met hun mooie ACTIE: exclusief voor onze lezers € 15 korting op een EcoStoof®, met code AAR. Ga naar www.ecostoof.nl en kies je kleur. (Niet in combi met andere acties en voordeelsets).

Knispertjes vol liefde

Waarom zo lekker?

De Seaveg Crispies van Clearspring zijn nu, na de grote make-over, nóg aantrekkelijker. Alle plastic binnenbakjes zijn verwijderd waardoor onze planeet van 18 ton afval bevrijd is en de buitenverpakking van de multipack’s wordt nu gemaakt van recyclebaar materiaal op papierbasis. De inhoud is gelukkig gebleven: mijn nichtje van 13 en ik zouden deze lekkernijen nooit willen missen! De knisperende, flinterdunne Zuid-Koreaanse zeewiersnacks zijn heerlijk voor onderweg, naar school of kantoor maar ook als garnering bij salades of rijstgerechten. Naturel, chili, gember of kurkuma, allemaal verrukkelijk. Itadakimasu -> Eet smakelijk!

Wie maakt het?

Dit familiebedrijf weet al 30 jaar lang de harten van de liefhebbers van Aziatische smaken te veroveren. Alleen het beste is goed genoeg: hun producten zijn op authentieke wijze bereid van biologische ingrediënten die duurzaam verbouwd zijn, ze zijn 100% plantaardig en zonder kunstmatige toevoegingen of toegevoegde geraffineerde suikers. Goed voor de mens, maar zeker ook voor de natuur. Zijdentofu, Japanse kukicha thee, umeboshi, kuzu, ze hebben het allemaal! www.clearspring.co.uk

O, Madam Edamame

Waarom zo lekker?

Deze biodynamisch geteelde jonge sojaboontjes, ook wel Edamameboontjes genoemd, schitteren sinds kort als groene pareltjes in het vriesschap. Ze komen van Nederlandse bodem en dat is uniek: zo min mogelijk stappen en schakels tussen boer en bord. Super duurzaam! Na het oogsten worden de boontjes uit hun peul gehaald, kort geblancheerd en direct ingevroren. Dit zorgt voor een kakelverse smaak en ze zitten boordevol voedingsstoffen zoals vitaminen en eiwitten. Heerlijk als topping voor een poke bowl of curry. Tapenade maken? Stoom het kort, pureer het met wat olie en druppeltjes citroensap, heerlijk!

Wie maakt het?

Marga Klein Swormink en Wim Stegeman zijn de telers én de ambassadeurs van de Edamameboontjes. Hun vruchtbare akkers vol sojabonen zijn omringd door kruidenrijke zomen die insecten aantrekken en zo de groei van de bonen bevorderen. Ze maken deel uit van de groep telers van de Nederlandse biodynamische diepvriesgroentes van Luna e Terra. Samen zorgen ze voor bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit en een goed teeltplan. Zo geven ze een positieve boost aan de Nederlandse bodem. Hulde! www.luna-e-terra.nl

Uuuuuuu…UMAMI

Waarom zo lekker?

U- wat?!?! Umami is de zogenaamde 5de smaak. Dat hartige, dat volle, dat wat jouw smaakpapillen laat trillen als rijpe kaas, zongedroogde tomaatjes of zoals dit flesje het doet. In deze Umami Sauce zitten alleen pure ingrediënten die van nature umami, dat super smakelijke, in zich hebben, zoals tamari sojasaus, mirin en miso. Geen smaakversterkers of onnodige toevoegingen, gewoon precies de juiste combinatie van smaken in een flesje. Gebruik als saus, dressing of marinade, warm of koud. Schenken en in een handomdraai klaar. Kijk op www.terrasana.nl/recepten waar je deze umami-saus voor gebruikt. Lang leve ‘Positive eating’!

Wie maakt het?

De betekenis van ‘TerraSana’? Gezonde aarde. De liefde voor pure smaken en voor de natuur zit in het DNA van deze onderneming. Ze maken echte voeding zonder onnodige toevoegingen, allemaal biologisch, puur en plantaardig. Ze koesteren hun boeren, partners over de hele wereld én hun goede doelen. Met oneindig veel authentieke producten zorgen ze dat je altijd goed eten op je bord hebt, dat je lichaam en geest goed gevoed worden. Zo fijn dat ze er zijn.